Onze behandelingen

Bij Tandartsenpraktijk De Turck kan u terecht voor diverse behandelingen, van een jaarlijkse controle tot kindertandheelkunde, implantologie en zo veel meer.

Kindertandheelkunde

Vroeg begonnen is half gewonnen! We moedigen ouders aan om hun kinderen vanaf 2 jaar mee op controle te nemen. Een behandeling is op die leeftijd meestal niet nodig maar we kunnen wel al enkele tips en voorlichting geven. Uw kind kan op deze manier ook vertrouwd geraken met de tandarts en zijn omgeving.

Voor extreem bange kindjes, kinderen en jongeren met veel “gaatjes” en soms met gedragsproblemen, heeft de kindertandarts heel wat behandelmogelijkheden. Daarnaast richt de kindertandarts zich specifiek op kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met een achterliggend medisch probleem.

Tips voor thuis

Indien u zelf bang zou zijn voor de tandarts, breng dan uw eigen angst niet over naar uw kinderen. Het is soms beter als iemand anders meegaat met uw kind naar de tandarts.

Het is belangrijk dat u het aantal eet- en drinkmomenten beperkt tot 6 per dag. Indien uw kind toch graag nog iets daarbuiten wenst te drinken kan u best water geven.

Vanaf de doorbraak van de eerste tand poetst u best 2/daags. Poets als ouder liefst na tot de leeftijd van 10 jaar. Kinderen zijn motorisch nog niet vaardig genoeg om dit helemaal alleen te doen.

Laserbehandelingen

Wij maken in de praktijk gebruik van de KTP laser voor volgende toepassingen:

ChirurgieDe hoge graad van absorptie in bepaalde lichaamsstoffen zorgt ervoor dat de KTP laser uitermate geschikt is voor kleine ingrepen met perfecte bloedstolling. De beperkte temperatuureffecten zorgen ervoor dat de omliggende weefsels geen schade ondervinden.

Steriliserend effectSterilisatie bij endo wordt bekomen door het thermisch effect op de aanwezige bacteriële populatie.

TandhalsgevoeligheidDoor een verglazing van het blootgestelde dentine wordt een verzegeling van de dentine kanaaltjes verkregen met daling van de gevoeligheid als gevolg.

Verdoving

Wij verdoven met Quicksleeper. De verdoving gebeurt nagenoeg pijnloos, werkt onmiddellijk en het gevoel van een slapende lip, tong of wang is verwaarloosbaar.

Endodontie

Endodontie staat beter bekend als “ontzenuwen”.

De wortels van tanden en kiezen zijn hol. Binnenin deze holle ruimte, midden in de tand, lopen kleine bloedvaatjes en zenuwen, de pulpa. Indien dit inwendig weefsel ontstoken geraakt of afsterft moet de tand endodontisch behandeld worden. Door de tand endodontisch te behandelen verwijdert men het aangetaste weefsel en brengt men de tand terug in een gezonde toestand. Op die manier kan het gebitselement behouden blijven.

Het ontsteken of afsterven van de pulpa kan diverse oorzaken hebben. Meestal liggen uitgebreid tandbederf of trauma (een val of slag) aan de basis, maar soms kunnen ook ogenschijnlijk gezonde tanden plotseling in de problemen komen.

Cerec

Cerec is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd (CAD/CAM), zoals kronen, inlays, onlays, facings.

Het systeem bestaat uit: een camera, een scanner, 3D software en een computergestuurd slijpapparaat. Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.

Parodontologie & implantologie

Van tandvleesaandoeningen en esthetische tandvleescorrecties tot het plaatsen van tandimplantaten.

Meer informatie kan u vinden bij onze collega, Maarten Glibert.

www.paroglibert.be

Tandartsenpraktijk De Turck